Streat Helsinki NIGHT BITESissa elävöitettiin snägärikulttuuria

kuva4_eetuahanenStreat Helsinki NIGHT BITES eli Snägärien yö esitteli torstaina 19.3. viisi uutta Helsingin yöruokakartalle pyrkivää annosta. Annokset toteutettiin yhteistyössä grilliyrittäjien ja kokkien Teemu Aura, Sami Garam ja Meri-Tuuli Lindström kanssa. Ilta kokosi Rautatientorin Grillille, Karhupuiston Grilille, Pikku Jaskalle, Jaskan Grillille ja Manskun Grillille satoja asiakkaita. Snägärijonot ja loppuunmyydyt annokset todistivat, että vaikka klassikoista ja perinteistä ei pidä luopua, myös uudenlaiselle tarjonnalle on kysyntää.

– Harvoin on torstain alkuillassa nähty vastaavia kymmenien asiakkaiden snägärijonoja. Halusimme herätellä sekä kaupunkilaisia että yrittäjiä miettimään kioskiruoan tulevaisuutta ja mahdollisuuksia – keskeisillä paikoilla sijaitsevat kioskit voisivat kehittyä myös päivällä auki oleviksi monipuolisiksi ruokakojuiksi. Huomioin Snägärien yön kokemukset ja kaupunkilaisilta tulleen palautteen tulevan kioskikilpailutuksen yhtenä raatilaisena, lupaa Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategi Timo Santala.

– NIGHT BITES oli yksi suosikeistani vierailuni aikana. Oli hienoa miten Streat Helsinki yhdisti tämän katuruokamuodon tapahtumaan, ja sai sekä helsinkiläiset että pienyrittäjät huomaamaan miten jo olemassaolevaa toimintaa voi kehittää. Yksittäinen tapahtuma sai uusia asiakkaita grilleille ja näytti millaisia mahdollisuuksia olisi käsillä joka päivä, ei vain tapahtumailtana, sanoo San Francisco Street Food Festivalia luotsaavan La Cocina -yhteisön Geetika Agrawal, joka veti yhden Streat Helsinki -työpajan.

Streat Helsinki NIGHT BITES -iltana myyntiin tulleet annokset jäävät Karhupuiston Grillin, Rautatientorin Grillin sekä Jaskan Grillin listoille. Myös Manskun Grilli ja Pikku Jaska pitäisivät annokset listoilla mutta esivalmisteluun ei tällä hetkellä ole tarvittavia tiloja.