Streat Helsinki EATSissä myytiin huikeat yli 50 000 annosta

Streat Helsinki 2015Katuruoan kysyntä ja siihen kohdistuva kiinnostus konkretisoitui Torikortteleissa 21.–22.3. järjestetyn festivaalin aikana. Kaksipäiväiseen tapahtumaan kerääntyi viileästä säästä huolimatta 30 000 kävijää ja 66 katuruokayrittäjää myivät viikonlopun aikana yli 50 000 annosta.

– Streat Helsinki EATSin tunnelma oli jälleen upea. Kaupunkilaiset vauvoista vaareihin ja perheistä sinkkuihin ottivat hymyillen vastaan asiaansa intohimolla ja ilolla suhtautuvat yrittäjät. Kaksipäiväiseksi kasvanut tapahtuma-aika, laajempi tapahtuma-alue ja viime vuodesta lähes tuplaantunut myyjien määrä toimivat: jonoja syntyi mutta jonottaminen ei käynyt kenenkään hermoille, Streat Helsinki EATSin vastaava tuottaja Anna Pakarinen kertoo.

– Meille katuruokayrittäjille Streat Helsinki on muodostunut yhdeksi vuoden päätapahtumaksi. Se tarjoaa mahtavan tilaisuuden kokoontua yhteen ja nostaa esiin juuri sen, mikä katuruokakulttuurissa on meille olennaisinta: keskenään kilpailevat mitä erilaisemmat yrittäjät kokoontuvat sulassa sovussa yhteen jakaen avoimesti kokemuksiaan ja kilpaileminen ilmenee oman tarjonnan kehittämisenä huippuunsa. Tämä heijastuu kaikille sekä ruoan laatuna että tapahtumien hyvänä tunnelmana, ja se saa ihmiset liikkeelle vaikka vähän huonommassakin säässä. Streat Helsinki antaa hyvän pohjan ponnistaa uuteen kauteen, toteaa Tortilla Housen yrittäjä Jyrki Karumo.