Streat Helsinki Masters

Vuoden 2016 Streat Helsinki starttaa MASTERS -illanvietoilla. Ilan aikana pohditaan, mitä tapahtuu katuruoan saralla nyt ja tulevaisuudessa. Mitä on pohjoismainen katuruoka, miten siinä näkyvät sesongit, raaka-aineet ja kestävä ajattelu?
MASTERS yhdistää kokkauskurssin, työpajan ja yhteisen illallisen. Saman pöydän ääressä käydään keskustelua illan teemasta, arvostetaan raaka-aineita, pohditaan valmistustapoja ja lopuksi nautitaan yhdessä tehty ateria saman pöydän ääressä.

Torstai-iltana MASTERS-setin ottaa haltuun Skånesta saapuva Hörte Brygga -ravintolan kokki Martin Sjöstrand, jonka kunnioitus raaka-aineita kohtaan on suurta ja valmistusmenetelmät perinteisiä, savustamisesta säilömiseen. Illan keskiössä on yhden vihanneksen yksinkertaisuus: kukkakaalia ja ruskistettua voita. Martinin johdolla kukkaalista valmistetaan viisi eri annosta viidellä eri menetelmällä.

Perjantai-iltana otetaan haarukkaan tulevaisuuden proteiinlähteet ja lähdetään kokkaamaan kolmen ruokalajin ötökkäillallista hyönteiskokki Topi Kaireniuksen johdolla. Luvassa katsaus hyönteissyöntiin ja makumatka tulevaisuuden katuruoan maailmaan. Illan jälkeen osallistujilta hoituu omassakin keittiössä vaikkapa toukkatempura, sirkkasalaatti tai suklaafondue à la ötökkä.

MASTERS järjestetään Mothership of Work -hubissa, illalliskortin hinta on 30€, sisältäen illan menun. Mukaan mahtuu 30 henkeä, liput nettikaupasta. Lisäkysymykset: nina@mow.fi


Lisätiedot

Vastaava tuottaja
Nina Ruotsalainen (nina @mow.fi)
+358 40 765 9387