Maailman kovin katuruokakonferenssi Helsingissä

Lucky Peach magazine_street food issueHelsingin uusi katuruokakarnevaali Streat Helsinki järjestetään 21.–22.3.2014. Kokonaisuuden kansainvälisin tapahtuma, katuruokailun nykytilaan ja tulevaisuuteen pureutuva konferenssi Streat Helsinki TALKS järjestetään perjantaina 21.3.2014 Messukeskuksessa Gastro Helsinki -messujen yhteydessä.

Tällaista konferenssia ei ole pohjoisella pallonpuoliskolla ennen nähty. Puhujakaarti on paitsi äärettömän kovatasoinen myös inspiroiva ja itsekin tapahtumasta innostunut. On mielettömän hienoa, että saamme tämän porukan koolle Helsinkiin. Luvassa on perinteisestä konferenssista poikkeava tapahtuma, puheenvuoroja ja keskustelua rock-asenteella. Erityisen iloinen olen siitä, että voimme antaa eri tahoille uusia työkaluja katuruokailun järjestämiseen”, Streat Helsingin kokoonkutsujana toimineen Helsingin ruokakulttuuristrategian vetäjä Ville Relander iloitsee.

Streat Helsinki TALKSissa voi tutustua menestyneisiin katuruokayrittäjiin, katuruokailua eri kaupungeissa kehittäviin edelläkävijöihin sekä kasvuyritysten asiantuntijoihin. Miten Tukholman kantakaupunkiin ollaan luomassa edellytykset 100 ruokarekan toiminnalle? Miten San Franciscon katuruoan myymistä helpottavat lakimuutokset muokattiin? Miten Kööpenhaminan kaupunki onnistui muuttamaan katuruoan myymisen maksuttomaksi? Kukaan ei tiedä vastauksia paremmin kuin konferenssin puhujat.

”Streat Helsinki TALKS on kokoontumispaikka kaikille trendeistä, start up -toiminnasta, kaupunkikehittämisestä, ruokayhteisöstä ja palvelumuotoilusta kiinnostuneille. Yrittäjien, kaupunkien ja viranomaisten kannattaa kuunnella korva tarkkana – tällaista kattausta puhujia ja verkostoitumismahdollisuuksia ei usein löydä ratikkamatkan päästä kotiovelta. Maailmallakin on jo herätty konferenssin ainutlaatuisuuteen: ilmoittautumisia on tullut etenkin Tanskasta ja Ruotsista mutta myös Brasiliasta asti”, Relander jatkaa.

Konferenssin ennakkorekisteröityminen on parhaillaan käynnissä verkkosivuilla www.streathelsinki.com. Maksuttomaan tilaisuuteen on rajallinen määrä paikkoja.

TALKS-puhujina 17 huippuluokan innovaattoria, yrittäjää ja kaupunkien kehittäjää

Pohjois-Amerikasta konferenssiin saapuu viisi vierasta. New Yorkia edustaa kaupungin suurimpien torien, Brooklyn Flea & Smorgasburgin perustaja Eric Demby. Demby vastaa Brooklynin suosituimpiin kohtauspaikkoihin kuuluvien torien tunnelmasta, bisneksestä ja myyjien valinnasta. San Franciscosta saapuvat maailman arvostetuimpien ruokalehtien joukkoon kuuluvan Lucky Peachin päätoimittaja Chris Ying, ruokayrityshautomo La Cocinan kehitysjohtaja Geetika Agrawal ja toimitusjohtaja Caleb Zigas sekä La Cocinasta ponnistaneen Bini’s Kitchenin omistaja Binita Pradhan.

Lontoon katuruokamaailmaa edustavat MEATliquorin perustaja ja ruokayrittäjä Yianni Papoutsis ja kaupungin ensimmäisen keittiöhautomo Kitchenetten perustaja Cynthia Shanmugalingam. Papoutsis on yksi Iso-Britannian katuruokakentän edelläkävijöistä ja hänet nimettiin Evening Standard -lehdessä vaikutusvaltaisimpien lontoolaisten joukkoon kahtena vuonna peräkkäin. Ruokayrittäjyyden ja -talouden erikoisasiantuntija Shanmugalingam on muun muassa johtanut Iso-Britannian suurinta oppimisinnovaatiorahastoa.

Tanskasta saapuvat Roskilde Festivalin ruokastrategian kehittäjä ja tanskalaisen ruokakulttuurin edistäjä Mikkel Sander sekä Kööpenhaminan kaupungin palveluksessa katuruokailua edistävä Mikkel Halbye Mindegaard. Ruotsista matkaavat yrittäjiä Tukholman kaupungin hallinnollisten kiemuroiden ja lupa-asioiden kanssa auttavan hankkeen projektijohtaja Petra Dalunde sekä Nordic Street Foodin omistaja, pohjoismaisista kausiraaka-aineista katurokaa valmistava Pernilla Elmquist.

Pisimmän matkan Helsinkiin taittaa ruokavaunujen kummisetä ja pioneeri, Cape Town Food Trucks -verkoston perustaja ja omistaja Luca Castiglione. Nykyisen maailman designpääkaupunkin katuruokatähdelle sataa tiedusteluja pitkin eteläistä Afrikkaa, ja hänen laivueeseensa kuuluu 35 vaunua gourmet-vaunuista miehen itsensä kunnostamiin tee se itse -vaunuihin.

Kotimaista näkemystä konferenssiin tuovat Jussi PuutioHelsingin kaupungin rakennusvirastosta, Kirsti TuominenRavintolapäivästä ja Street Gastron omistaja Pertti Kallioinen. Gastronomiselta seikkailumatkaltaan yhteyden ottavat Tuk Tuk Travellersit Juho Sarno ja Pyry Kääriä.Konferenssin seremoniamestarina toimii ruokatoimittaja ja -kirjoittaja Kenneth Nars.

Tutustu kaikkiin puhujiin tästä.

PARTIES ja EATS jatkavat katuruokajuhlaa

Katuruokavallankumouksen iltajuhla Streat Helsinki PARTIESvietetään perjantaina 21.3. klo 18-02 Teurastamolla ravintola Kellohallissa. Liput sisältävät illan ohjelman sekä keittiövelhokaksikko Sasu Laukkosen ja Richard McCormickin suunnitteleman katuruokamenun. Liput toimituskuluineen alkaen 38 euroa Tiketistä.

Kokonaisuuden näkyvin tapahtuma, katuruokafestivaali Streat Helsinki EATS järjestetään Helsingin ydinkeskustan Torikortteleissa lauantaina 22.3. klo 11-19. Streat Helsinki EATS kerää yli 30 kotimaista ja kansainvälistä katukeittiötä tiiviille festivaalialueelle ja tarjoaa yleisölle ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä maistamaan paikan päällä valmistettuja herkkuja. Alueelle on vapaa pääsy ja tapahtumaan odotetaan 10 000 kävijää.