Streat Helsinki Grills

GRILLSissä kokataan retkieväitä avotulella
Sunnuntaina 20.3. palataan katuruoan juurille eli retkieväisiin ja ulkotulilla valmistettavaan ruokaan. Streat Helsinki GRILLS rantautuu Uunisaareen ja Cafe Regatan nuotiolle klo 12–16. Uunisaaren grilliä lämmittävät Ossi Paloneva ja Teemu Laurell sekä Töölössä Cafe Regatan nuotiolla häärivät ruotsalainen Martin Sjöstrand ja kotimainen 123 Tea. Kokkien haasteena on miettiä reseptiikkaa ja valmistaa ruoka-annoksia, joita voi kokata avotulella isommallekin yleisölle.

Uunisaaren grillitulilla valmistetaan ja myydään uudenlaisia retkieväitä kuten peruna-tattari-naanleipää särkikofta-täytteellä sekä mausteista karitsamakkaraa, poltettua kaalia ja aromaattista karitsalientä. Lisäksi Uunisaaressa lämpiää yleisölle sunnuntaisauna ja avantoon voi pulahtaa klo 11-16 (saunamaksu 10e/hlö).

Töölössä Cafe Regatan nuotiolla kokkaa ruotsalainen Martin Sjöstrand, joka tarjoilee evääksi hapatettua silakkaa salaatti- ja yrttipedillä sekä grillattua keltajuurta. Nuotiopaikalla 123 Tea:n pannuissa lämpiää suomalaisilla villiyrteillä ja marjoilla maustettua teetä sekä intialaista katuklassikkoa, mausteista Chai-maitojuomaa.

GRILLS ylistää Helsingin urbaanin sunnuntaiulkoilun perinnettä. GRILLSissa pohditaan, millaiset eväät sopivat valmistettavaksi ulkogrillissä tai nuotiotulella, millaisia ovat Helsingin olemassaolevat ja potentiaaliset grilli- ja piknikpaikat ja miten kaupunki voisi edistää kaupunkilaisten ulkoruokailumahdollisuuksia. GRILLS toteutetaan yhteistyössä liikuntaviraston kanssa. Liikuntavirasto ja rakennusvirasto hoitavat ja kehittävät kaupungin grilli- ja keittokatoksia ulkoilualueilla ja saarissa.


Lisätiedot

Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategi
Milla Visuri (@hel.fi)
+358 40 528 3519