Ei mikään perusrekkamies

Streat Helsinki_Limoncello_UnknownTämä kaveri ajaa rekkaa ja likaa kätensä. Ei tosin rasvassa, vaikka väitteestä voidaan toki kiistellä. Perinteisiin nojaava aito katuruoka on tälle rekkamiehelle sydämen asia. Samanlaisia kuskeja löytyy ympäri Kapkaupunkia toreilta, festivaaleilta, ostoskeskuksista ja kadunkulmilta. Kaupunkikuvaan on huomaamatta ilmestynyt katuruokarekkojen kirjo, joiden luukuilla jonotetaan niin aamiais-, lounas-, kuin illallisaikaan. Kunnon sapuskalla saa mahan täyteen joutumatta maksamaan itsensä kipeäksi.

Kyseinen hymyilevä rekkamies on Cape Town Food Trucks -verkostoa luotsaava Luca Castiglione, italialainen jolla on Etelä-Afrikan aksentti. Hänen Limoncello-niminen karavaaninsa on ruokarekkaverkoston lippulaiva, asuntoauto, joka tarjoilee perinteistä napolilaista kotiruokaa. Samaan laivueeseen kuuluu myös perinteistä  eteläafrikkalaista maalaisiruokaa tarjoileva Maisie’s, New York -henkeen burgereita grillaava The Grubbery, sekä meksikolaiseen tyyliin tulisen ja mausteisen ruuan nimeen vannova El Burro. Kapkaupungista löytyy tätä nykyä myös lukuisia muita eväsautoja pitämässä huolta nälkäisistä juhlijoista, festarikävijöistä, häävieraista, synttärisankareista ja ‘lunch on the go’ -lounastajista.

Eikä siinä vielä kaikki! Maaliskuussa Lucan löytää Streat Helsinki TALKS -konferenssista levittämässä omaa käsitystään katuruokaskenestä Kapkaupungissa, juhlimassa samana iltana Kellohallissa Streat Helsinki PARTIES -bileiden merkeissä ja mikä parasta, hämmästyttämässä helsinkiläisiä taidonnäytteillään Torikortteleissa Streat Helsinki EATS -festarilla. Menu on melko lailla vielä ajatuksen tasolla, mutta italialainen arvuuttelee sen voivan olla vaikkapa perinteinen Calzone-pizza, vedet kielelle nostattava Parmigiana di Melanzane tai kenties improvisoitu setti aineksia, joista hän taikoo paikanpäällä taianomaisen annoksen. Hyvää kannattaa tässäkin kohtaa odottaa.

words: Violetta Teetor