EATS: Uutuuksia läheltä ja suussa sulavia erikoisuuksia

Lauantaina 19. maaliskuuta Torikortteleissa ja Havis Amandan ympäristössä järjestettävässä Streat Helsinki EATS -tapahtumassa nähdään yli 30 tuttua ja uutta ruokayrittäjää Suomesta ja maailmalta. He tuovat ruoan ystävien ulottuville loppuun asti hiotut, uusia ruokalajeja esittelevät huikeat menunsa.

Tarkkaan kuratoidusta myyjäjoukosta nousevat esille maun ohella kotimaiset raaka-aineet ja ekologisuus edellä liikkeellä olevat ruokatoimijat. Oma Maan villiyrtein maustettu hernefalafel on lähiruokaa puhtaimmillaan – kuten muukin menu, raaka-aineet ovat luomua suoraan Tuusulan pellolta. Helsinkiläinen Maannos puolestaan tuo EATSiin tuotteen, jota tullaan myymään Vallisaaren kahvilassa. Maannoksen vohveleiden täytteeksi saa savukalaa, sientä ja härkäpapuja tai valkosuklaata ja lakua.

– Kotimaisuus inspiroi meitä. Lisäksi täytteiden raaka-aineet ovat vahvasti sidoksissa sesonkeihin, kertoo Maannoksen Elmo Luoma-aho.

Vielä harvemmin Suomessa nähtyjä ruokalajeja esittelevät Fat Ramen, jonka japanilainen okonomiyaki-munakas tarjoillaan herkullisella heinäsirkkatäytteellä, ja Bangkok Street, jonka mausteiset kananmunat grillataan vartaassa. Turkulainen Roti Street Food ruokavespoineen paistaa roti-lettuja, joiden sisään kääräistään pulled porkia, pepperonia tai pestoa – makean nälkä talttuu nutella-, fudge- tai vaahtokarkkitäytteisellä rotilla.

Tutustu kaikkiin keittiöihin tästä.